Skip to content

Despre marketing si taximetristi

25/06/2010
taxi-ing

Citeam acum ceva timp la Dan un post despre o lectie de marketing luata de la un taximetrist. Si eu, neavand permis, folosesc destul de frecvent varianta asta de transport si mi-am adus aminte de cateva intamplari care cred ca merita povestite.

Azi o voi povesti doar pe cea care m-a impresionat cel mai mult si care a fost asa cum spunea si Dan o adevarata lectie de marketing, de care m-as fi bucurat sa beneficieze si taximetristii nostri din Bucuresti.

S-a intamplat tot in Timisoara, cu ocazia BlogTrip-ului de acolo. In seara in care am ajuns, ne-am nimerit la fix pentru a face prezenta la party-ul de lansare smen.  Dupa o portie buna de distractie in garajpinkfreud, am chemat un taxi pentru a o conduce pe Alina la hotel, cu gandul sa ma intorc inapoi sa-mi termin berea.

Am condus-o pe Alina, am achitat cursa impreuna cu bacsisul de rigoare si am last taxiul liber. Intamplarea a facut ca la intoarcere desi taxiul nu ma asteptase in mod special, sa il regasesc in statia de taxi din fata hotelului. M-am urcat si am pornit inapoi spre club.

Pe drum, taximetristul, stiind ca nu sunt din oras, m-a intrebat daca am vazut una din catedralele pe care, din spusele lui, primaria le luminase foarte misto si care noaptea arata intr-un mare fel… „E la 5 minute de aici! Doar ocolim putin.”

Cu gandul ca vrea doar sa lungeasca un pic cursa, care de felul ei nu era cinestie ce, am muscat momeala si am facut acel ocol. Eeeee.. surprizele de-abia dupa aia au venit:

In afara de faptul ca ocolul a fost chiar de 5 minute (cam 2 lei in plus fata de  cursa initiala) si de faptul ca omul a si oprit un pic pe dreapta ca sa fac o poza, abia atunci cand am ajuns inapoi la club si am vrut sa platesc cursa m-a lovit!

” Nu, nu!  asta e din partea casei! Uitati o carte de vizita. Astept sa ma sunati daca doriti un tur de oras „

Cartile de vizita banuiesc ca erau facute de el, aveau sigla firmei, numele lui si numerele personale de mobil (fara numar de centrala). Stiu asta pentru ca am mai apelat la el pentru o cursa in ziua urmatoare [da! marketingul lui a functionat! :)].

Mai comentam?

5 comentarii leave one →
 1. 25/06/2010 1:51 pm

  Curajoasa abordare din partea lui.

  • admin permalink*
   25/06/2010 2:04 pm

   Dap. Dar a functionat. Am mai facut o cursa cu el, din bacsis si-a scos jumate din prima cursa iar cand mai ajung in Timisoara stii pe cine sun. nu?

 2. 25/06/2010 8:07 pm

  Jos palaria pentru taximetrist. Cand mai ajung prin timisoara stiu pe cine sun. Pe Victor, pentru recomandare :))

 3. 22/11/2011 4:48 pm

  Initiativa taximetristului este de laudat. Dar cred ca oricine s-ar fi gandit ca intentia este doar de a lungi putin traseul.

Trackbacks

 1. Tweets that mention Despre marketing si taximetristi « Victor Caraş || beta -- Topsy.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: